0 1101
Халатність фірми, що забезпечувала харчування, призвела до отруєння столичних школярів Лютий 6th, 2017 Юлія Осіння

Спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. М.В. Лисенка, Київського державного хореографічного училища та Державної художньої середньої школи ім. Т.Г. Шевченка м. Києва,  про це повідомляє прес-центр Держспоживслужби.

На сьогодні кількість постраждалих не змінилася та становить 42 особи. В інфекційному відділенні Київської міської дитячої клінічної лікарні № 1 станом на ранок 05.02.2017 року на стаціонарному лікуванні залишається 8 постраждалих.

За результатами епідеміологічного розслідування спалаху гострої кишкової інфекції рішенням постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 04.02.2017 року тимчасово припинено роботу ТОВ «ВІРА-КОНТІ ПРЕМ’ЄР», яке забезпечувало харчування учнів зазначених закладів.

Крім того, направлено лист на адресу Головного управління Національної поліції у м. Києві про відкриття кримінального провадження за фактом виявлених порушень санітарного законодавства щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням, відповідно до ст. 325 Кримінального кодексу України.

При проведенні перевірки щодо дотримання санітарного законодавства суб’єктом господарювання ТОВ «ВІРА-КОНТІ ПРЕМ’ЄР» спеціалістами Держпродспоживслужби  виявлено ряд порушень, зокрема:

  • не дотримуються правила зберігання добових проб і умови зберігання харчових продуктів;
  • відсутнє маркування на м’ясі свинини сирої замороженої, що зберігається в низькотемпературному холодильнику;
  •  не представлено супровідних документів на яйця курячі;
  • «Журнал бракеражу» сирої продукції ведеться не за встановленою формою (не зазначається час отримання і кількість продуктів харчування, отриманих закладом);
  • не погоджено примірне двотижневе меню;
  • незадовільний санітарний стан виробничих приміщень харчоблоку;
  • відсутнє резервне гаряче водопостачання;
  • стелажі для зберігання посуду, тари, інвентарю мають пошкодження гігієнічного покриття;
  • не проводиться миття холодильного обладнання харчоблоку;
  • порушуються правила миття столового посуду;
  • не всі духові шафи обладнані терморегулятором;
  • холодильник для зберігання добових проб готових страв не обладнаний термометром тощо.

Епідеміологічне розслідування та лабораторні дослідження тривають. Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби  м. Києва.

Нагадаємо,  нещодавно в Броварському районі, в дитячому садку села Гоголів отруїлось 11 дітей і 2 дорослих. У місті Вишгороді в школі №3 “Сузір’я” отруїлись 26 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *