0 7135
Шеф-кухар Євген Клопотенко отримав грант для зміни харчування у шкільних їдальнях Червень 20th, 2017 Юлія Осіння

Переможець телевізійного шоу «МастерШеф» Євген Клопотенко отримав грант на написання та впровадження збірника рецептур для харчування у шкільних навчальних закладах.

Для реалізації проекту фундація Ашан для молоді виділила  314 580 гривень. Ці гроші підуть на оплату роботи кухарів, дитячих дієтологів, технологів, редакторів, фотографа, адміністрування проекту, рекламної кампанії, купівлю продуктів харчування для розробки рецептів, а також на отримання дозвільної документації від державних органів, сертифікацію кожного рецепта і рекомендації МОЗ.

Чинний збірник рецептур, який на даний момент використовують школи, був виданий у 1957 році, після чого трохи коректувався у 1984 і 1991 роках.

«Збірник рецептів розроблявся у повоєнний час, і головними критеріями тих років були калорійність і поживність. Наприклад, манка – не корисно, але дешевий, простий і калорійний продукт. І через півстоліття для дітей готують за тими ж технологіями: подають манку з грудочками і кип’яченою сметаною, злиплий і гумовий гуляш. Шкільне харчування – частина навчального процесу. Чому б нам реформувати не тільки шкільну програму, але і шкільне харчування?» – розповідає Євген Клопотенко.

Проект буде реалізований спільно з благодійною організацією «Фонд лідерських ініціатив» та громадською організацією «Ангели школи».

На своїй сторінці у Фейсбук Євген розповів, що разом з  командою кухарів вони розроблятимуть  60 сучасних рецептів, щоб урізноманітнити шкільне меню, таким чином це  збільшить кількість школярів, які харчуватимуться у шкільних їдальнях, а це, в свою чергу, позитивно вплине на їх  здоров’я.  “Шкільні їдальні – це лише перший етап у зміні культури харчування в Україні. Давайте жити смачно!” – зазначає Євген Клопотенко.

Читайте також: Як найбагатший кухар планети бореться за правильне шкільне харчування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *