0 1030
Заступник міністра аграрної політики та продовольства України відвідала Сумський НАУ Серпень 17th, 2017 Юлія Осіння
20795067_953816681425928_299942278_o

У Сумському національному аграрному університеті відбувся прес-брифінг, в якому взяла участь заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева. Основна тема зустрічі – вплив програми «Господар» компанії Nestle на сільськогосподарську галузь України.

Стратегія розвитку аграрного сектору економіки України на період до 2020 року визначає перелік ключових питань галузі, в рамках яких держава, компанії та фермерські господарства об’єднують зусилля для забезпечення сталого розвитку. Вітчизняна сільськогосподарська продукція має бути більш конкурентоздатною на зовнішніх ринках, що має тісний зв’язок із необхідністю покращення якості сировини у відповідності до європейських вимог. Це питання у фокусі проекту «Господар», який реалізується компанією Nestle та спрямований на розвиток вітчизняних постачальників.

Впродовж 2017 року Сумський національний аграрний університет проводив оцінку фермерських господарств Сумщини за програмою RISE (Responsible Indusing Sustainable Evaluation), що є невід’ємною частиною проекту «Господар». Програма дозволяє отримати розгорнутий аналіз стану фермерського господарства та виявити проблемні питання у його веденні. Таким чином фермер отримує базову інформацію та практичні висновки щодо впливу господарства на довкілля, оцінки потенціалу земельних ресурсів та здійснення ефективного планування.

20806882_805582039647073_514174616_o

Під час робочого візиту до Сумської області заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева відвідала ряд фермерських господарств, які пройшли оцінку за програмою RISE та відвідала Сумський національний аграрний університет, де взяла участь у круглому столі за участі представників компанії Nestle ,обласної влади, фермерів та науковців. Після завершення круглого столу відбувся прес-брифінг, де організатори круглого столу відповіли на запитання журналістів.

«Міністерство діє відповідно до стратегії розвитку аграрного сектору 3+5, у якому ключовим напрямком є розвиток сільських територій, розширення ринків збуту, сприяння підвищення якості та безпечності харчових продуктів. Щоб розробити реальні робочі програми рішень для цих та інших напрямів, ми маємо вирішувати проблеми поступово та системно. Саме тому ми вітаємо та підтримуємо участь Nestlé у розвитку фермерства», – зазначила Ольга Трофімцева.

20793880_805582022980408_1990399644_o

Володимир Співак, директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні, поділився думками компанії щодо того, чому бізнес має розвивати сільське господарство: «Для Nestlé відповідь на це питання очевидна. Наша мета – покращувати якість життя та сприяти здоровому майбутньому наших споживачів, спільнот, довкілля. Ми прагнемо виробляти продукцію найвищої якості, для чого сировина також має бути якнайкращою. Можна надати дотацію, вплинути на кілька врожаїв, а можна забезпечити довготривалу підтримку аграрної галузі та подбати про майбутнє. Це вигідно для нас, для фермерів, для держави, для планети. В такий спосіб Nestlé створює цінність для компанії та українського суспільства».

Ректор СНАУ Володимир Ладика поділився баченням того, як це вплине на досягнення Україною світових стандартів ведення сільського господарства: «Програма RISE є одним із інструментів, який базується на наукових методах, разом з цим має чітку мету та спрямована на отримання практичних результатів фермерами. Відповідно, дуже важливо мати достатню кількість висококваліфікованих спеціалістів з проведення оцінки не тільки серед викладачів, але і серед студентів. Тому, імплементація програми RISE до навчального процесу буде наповнювати галузь кваліфікованими спеціалістами, які прагнуть впроваджувати у реальність принципи сталого господарювання і дотримуватись світових агроекологічних вимог виробництва. Це довгострокові цілі, а саме на них ґрунтуються принципи успішного господарювання в усьому світі».

Інформує прес-служба Сумського НАУ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *