0 432
Що покласти у шкільний ланч-бокс розповів Євген Клопотенко Листопад 9th, 2018 Юлія Осіння

Батьки піклуються про те, щоб у дитини для перекусу в школі були смачні та корисні страви. Шеф-кухар Євген Клопотенко показав, що можна приготувати для шкільних ланч-боксів.

Нещодавно в ефірі Сніданоку 1+1  він розібрав на складові типові шкільні сніданки – макарони з сосискою, помідорами та кількома шматочками хліба, а також гречку з відбивною,  і дійшов висновку, що з продуктів, що пішли на виготовлення цієї страви, можна зробити щось набагато цікавіше.

Наприклад, італійський салат фарфалле. Для його приготування знадобляться ті ж самі інгредієнти, як і для стандартного шкільного сніданку – відварені макарони та буряк. Проте виглядатиме він значно апетитніше.

Те ж саме з гречкою – її можна не відварювати, а залити натомість яблуневим соком, томатною пастою або жасминовим чаєм. Тоді крупа збереже корисні властивості і смакуватиме по-новому.

60 рецептів від Клопотенко увійдуть до спеціального збірника. Деякі з них, починаючи від 2017 року,  вже було випробувано у навчальних закладах. Проте чи стане смачна та корисна їжа для усіх українських шкіл буденністю, а не екзотикою – поки невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *