0 714
Цифрову та прозору німецько-українську систему постачання продуктів харчування досліджували в Уманському НУС Травень 30th, 2019 Юлія Осіння

В Уманському національному університеті садівництва відбулося засідання круглого столу «Цифрова і прозора: німецько-українська система постачання продуктів харчування».

Дискусія за заданою тематикою розвивалася між трьома групами учасників: науковці, до складу яких увійшли ректор Уманського НУС, професор Олена Непочатенко; професор кафедри морського бізнесу і логістики Ганс-Дітріх Хаасіс (Університет м. Бремен, Німеччина); професор Міжнародного університету прикладних наук Ірина Довбіщук (м. Бремен, Німеччина); заступник декана факультету маркетингу, професор Олександр Дима (Київський національний економічний університет імені В. Гетьмана); декан факультету менеджменту, доцент Наталія Вернюк (Уманський НУС); завідувач кафедри менеджменту, професор Олександр Школьний (Уманський НУС); професор кафедри менеджменту Інна Новак і та доцент цієї ж кафедри Марина Гоменюк (Уманський НУС); аграрний бізнес, який представляли керівник ФГ «Агрофірма «Базис» Володимир Осадчий, директор СТОВ «Маяк Агро» Михайло Богач, головний технолог насіннєвого заводу LNZ Group Руслан Довгун і начальник планово-економічного відділу ПОСП «УТК» Руслан Гоменюк і органи місцевої влади в особі начальника управління агропромислового розвитку Уманської районної державної адміністрації Валентини Мовчанюк.

Під час обговорення були розглянуті питання постачання продуктів харчування та проблеми, що виникають у процесі організації збуту аграрної продукції, основною з яких названо відсутність цифрового супроводу сільськогосподарських товарів і наявність значної кількості посередників між виробником і споживачем.

На думку підприємців, вирішення цієї проблеми можливе за рахунок створення обслуговуючих кооперативів з надання логістичних послуг і діджіталізації.

Також під час зустрічі було узагальнено, що на ринку праці існує потреба у висококваліфікованих фахівцях зі збуту та логістики, що викликає необхідність підвищення рівня обізнаності спеціалістів у даній галузі. А от досягнення означеного результату можливе лише у тісній співпраці аграрних виробників і закладів освіти.

Інна Новак, професор кафедри менеджменту Уманського НУС

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *